miercuri, 11 mai 2016

Am si eu povestea mea

 Activitatea Am şi eu povestea mea din cadrul proiectului Singur acasă  a adunat luni, 14 decembrie, in Laboratorul media a Colegiului Naţional Gr. Moisil, sub indrumarea  doamnei profesor Hanganu Loredana si doamnei profesor Chelaru Ana-Maria, tineri pentru care povestea atipică a vieţii lor departe de unul dintre părinţi sau de ambii –plecaţi in străinătate pentru a-şi putea intreţine copiii cu nevoi materiale tot mai apăsătoare,  a vrut a se face auzită.

Pornind de la statistici si cifre ingrijorătoare dar şi de la păreri avizate asupra problemei reale pentru societatea românească ce o reprezintă lipsa părinţilor din educaţia copiilor lăsată in grija unor tutori mai mult sau mai puţin formali sau chiar a nimănui, tinerii noştri liceeni au descoperit că trăiesc probleme, stări si sentimente deloc singulare printre cei de vârsta lor, ceea  ce a ameliorat gestionarea  propriilor trăiri. Astfel, ei s-au deschis spre comunicare cu indrăzneală si curaj dar si cu multă responsabilitate in a analiza starea de fapt, in a găsi cauze si soluţii , in a da chiar sfaturi pentru a impiedica eşecul. Elevi din clasa a XII-a F (Oniga Bianca, Naiman Adriana, Popa Adrian, Prodea Sorin, Avadanei Ioana,  Petcu Andreea,  Onisei Maria, Roman Magda, Bogdan Cojocaru),din clasa a XIa D (Iordache Paula, Irimia Elena, Carut Alexandra) cât si din clasa a XIa G (Chelaru Daria, Fătu Denisa) au dezbătut intr-un cadru relaxant diverse nuanţe ale impactului pe care această realitate socială tristă o are asupra acestor suflete in formare. Am regăsit copii puternici si foarte hotărâti in a lupta pentru ei si pentru viaţa lor in ciuda frustrărilor familiale dar şi poveşti emoţionante, greu de gestionat pentru umerii fragili ai unor adolescenti in căutarea reperelor. Cel mai important a fost atmosfera constructivă de impărtăşire reciprocă a unor experienţe dintre cele mai diverse si in care comunicarea liberă şi-a atins scopul, conturând o armonie emoţională şi o empatie intre elevi dar şi intre elevi si profesori, intărind increderea reciprocă formatoare atât de importantă pentru devenirea tinerilor.      

Activități sportive

In the framework of the sport activity, it has been a real competition of volleyball, this being a sport with tradition in our high school. Happily, in addition to the children who often come in activities related to the sport, this time many uninitiated in the fine arts of volleyball came. As a tradition, the professors of sport, Chelaru Ana-Maria and Stanciu Maria, have played with us, giving us the opportunity to show them what we are able of. The most difficult part was when it finished, none of us felt no fatigue. It has thus been concluded with the promise that the activity will be repeated the next year so it ended giving a chance to revenge of the team that has lost.



In cadrul activitatii sportive s-a realizat o adevarata competitie de volei, acesta fiind un sport cu traditie in liceul nostru. Imbucurator, pe langa copiii care vin mereu la activitatile legate de sport, de data asta au venit destul de multi neinitiati in artele voleiului. Tot ca o traditie, doamnele profesoare de sport, Chelaru Ana-Maria si Stanciu Maria, au jucat alaturi de noi, dandu-ne ocazia sa le aratam de ce suntem capabili. Cea mai grea parte a fost cea in care s-a terminat, niciunul din noi nu simtea oboseala, astfel s-a incheiat cu promisiunea ca sa va face si la anul dand o sansa la revansa echipei care a pierdut.